modelklub Bolešiny

LETU ZDAR !!!

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma

 

 

 

ELLEN

 

DAVIDOVIČOVÁ

 

 

ellen davidoviov

 

ZAKLÁDAJÍCÍ ČLENKA

 

Je to jediná létající žena při našem klubu. Její modelářské začátky se tradují od roku 1986. Klasickou modelařinu přenechává svému maželovi a sama pak využívá jen plodů jeho práce. Přesto je vždy k ruce a ku pomoci jak při stavbě modelů, tak výrobě motorů. Protože je to šikovná, technicky nadaná žena, řenesl pan Ladislav své hobby i na ní a tak v roce 1992 vyzkoušela svůj první rádiem řízený model TAXI o rozpětí 1600 mm a motorem o obsahu 3,2 ccm. Od té doby s úspěchem odlétala mnoho hodin.

Jak říká její manžel Ladislav "jsou věci které ženě zkrátka nevysvětlíš" a tak na základě nepochopených, dobře míněných rad se stalo, že jednou museli jít pro letado do, od letiště několik kilometrů vzdálených Domažliček a jednou dokonce letadlo vůbec nenašli. Je třeba podotknout, že s žádným eroplánem nehavarovala. V její sbírce najdete dvoumetrového BLANÍKA, KRTKORYJCE s rozpětím 1500 mm, nebo EASY GLIDERA či TAXI od Graupnera. 

Nechybí na žádné klubem pořádané akci a téměř vždy je hlavní postavou občerstvovací stanice. Je to naše modelářská "MAMINKA".

    

tpnsk poltn 2011 021               ellen 1

 

ellen 4

 

ellen 3           ellen 2       tpnsk poltn 2011 019